Tjäna pengar ungdom

Tjäna pengar ungdom

Vill du Tjäna pengar som ungdom?

Behöver du tjäna mer pengar som ungdom?

Det är många ungdomar, som verkligen behöver tjäna pengar. Det är fullt möjligt att skaffa sig en extrainkomst eller mer pengar även för dig som är ungdom. Många ungdomar får inte ett vanligt arbete, utan får tjäna pengar på annat sätt. Det är som alla vet en tuff arbetsmarknad och inte minst för ungdomar.

I denna artikel skall jag visa dig hur du relativt enkelt kan skapa dig en inkomst även om du inte har ett fast arbete eller är vikarie på något jobb. Här får du tips och råd.

Vi har under en tid tillbaka visat på hur ungdomar verkligen kan skaffa sig ett extraarbete eller en inkomst vid sidan av sitt nuvarande arbete eller sina studier och tjäna pengar.

Är man lite driftig och framåt, som ungdom, så har man ett rejält försprång gentemot sina kamrater och kan skaffa ett eller flera olika sätt att tjäna extra pengar även som ungdom. När du väl fått tjäna lite extra pengar så kan du behöva hålla koll på dina slantar med hjälp av Smartbudget.se. Det är ett riktigt bra gratisverktyg för att få koll på den egna ekonomin.

Tjäna pengar genom att arbeta med Adrecord. Bäst i branschen när du skall sälja och promota produkter på Internet. Gå med via bannern här nedan:

Vi skall i denna artikel visa hur du enkelt och lite svårare kan skaffa dig en inkomst även om du inte har åldern inne så att säga.

Nedan finner du 30 sätt att tjäna pengar som ungdom!

Vi rekommenderar ungdomar att tjäna pengar på följande sätt:

Betalda undersökningar

1. Betalda Undersökningar. Dessa gör du oftast på Internet. Det är ofta gratis och det tar endast upp den tid du lägger ner. Alla undersökningar går inte att göra i Sverige, men det finns tillräckligt många för att du skall kunna ordna dig en extra inkomst via undersökningar. Toluna är ett stort och globalt nätverk med många undersökningar på svenska och du kan även få möjlighet att bli testperson för en mängd olika produkter. Anmäl dig på en gång till Toluna så du kan böra delta i intressanta och roliga undersökningar! E-Research-Global är ett annat stort nätverk som verkar i många länder och har undersökningar på svenska. Ett krav är dock att du är minst 16 år. Anmäl dig här till E-Research-Global! Ett annat stort nätverk med betalda undersökningar är Paid Surveys at Home. Anmäl dig till Paid Surveys at Home här!

Köra bil

2. Gillar du att köra bil? Då kan du bli extra chaufför. Kör hem folk eller skjutsa dem dit de vill. Detta är ett av de enklaste sätten att hjälpa andra och tjäna pengar samtidigt. Se till att du kör bilen enligt lagen, så att du inte blir stoppad av polisen.

tjana-pengar-ungdom

Ärenden

3. Ärenden. Spring ärenden åt folk. Många vill ha denna form av hjälp. Detta är ett av mer klassiska sätten du kan tjäna pengar på. det är säkerligen någon i din släkt som sprungit ärenden i sin ungdom.

Klippa gräs

4. Känner du någon med uppfart eller gräsmatta? Bra, då kan du hjälpa dem med att skotta snö och klippa gräset. Du har jobb året runt, om du hjälper dem på vintern med deras snö och med gräset på sommaren. Snöskottning brukar folk inte tycka är kul alls, så här finns det säkert jobb på vintern.

Skapa en blogg

5. Skapa en blogg och tjäna pengar med AdSense. Denna sajt är ett sådant exempel. Jag har själv ett flertal olika webbplatser i olika segment och tjänar pengar varje dag via annonser av olika slag. Adsense är ett enkelt sätt att skapa sig en inkomst via internet. Gillar du att skriva är detta enkelt och bra sätt att få sig en extrainkomst.

Sälja på loppis

6. Sälj dina saker på någon lokal loppis. Där kan du enkelt tjäna pengar. Vi har sålt mycket saker på loppis som vi inte ville ha längre. Folk betalar helt ok för bra och användbara saker. Det brukar inte vara dyrt att ställa ut ett bord på loppis, eller så gör du en egen loppis. Man kan ha en garageloppis hemma eller ställa ut sina saker på gatan utanför sitt hem. Det är flera i vårt område, som brukar ställa ut sina saker här på trottoaren. En gång på våren och en gång på hösten.

Passa hus

7. Passa någons hus. Alla behöver en husvakt ibland. Se över vems hus du kan passa och fråga direkt. Det är enkelt och du kan göra andra saker medans du passar folks hus. Du kan ju sitta i deras hus och blogga om inte annat. Att passa någons hus är ju ett enkelt arbete. Du ser ju bara till huset ibland. Vattnar blommor och ser till att ta in posten. Det är även bra om huset ser bebott ut, så att tjuvar håller sig borta när ägarna inte är hemma.

Djurvakt

8. Är du en djurvän? Då kan du sitta djurvakt. Vår granne har detta som extra arbete. Hon går ut med andras hundar när de är på arbetet eller vill ha en lugn kväll. Hon har ökat på med hundar för ett tag sedan, så nu har hon hand om ca 10 stycken hundar som hon rastar och tar promenader efter skolan varje dag. Hon började detta arbete bara för att hon tyckte det var kul och gjorde det gratis först, men det var hundägarna, som började betala henne och det blev ett extraarbete.

It assistent

9. Hjälp någon med deras saker på webben. Bli något av en IT assistent eller Internet assistent. Ett arbete för dig som har ordning på sakerna. Du kan googla och kolla vilka arbetsuppgifter som en IT assisten utför. Trivs du vid datorn och är en organiserad person, så finns det absolut uppgifter du kan utföra för andra vad gäller att assistera för webben.

Auktionssajter

10. Använd auktionssajten Tradera för att tjäna pengar. Sälj dina saker på Tradera. Jag har själv sålt mycket prylar och saker på Tradera. Det är ett enkelt och effektivt sätt att använda sig av en auktionssajt när man skall sälja sina saker. Folk bjuder ibland mycket pengar för något de vill ha och på vissa auktioner blir slutpriset högt och det är bra för vinsten man gör.

Ovan har du sett de första 10 sätten att tjäna pengar.

Nedan följer fler sätt att tjäna pengar som ungdom!

Sälja gamla saker

11. Har du gamla eller nya saker hemma? Då kan du sälja dem på Blocket. Jag har själv sålt mycket saker på Blocket. Se till att ha snygga bilder. Blocket är ju en av de mer kända sajterna numera i hela Sverige. Det är tryckt och lätt att sälja sina saker och prylar på Blocket.

Städfirma

12. Städfirma. Sätt igång en städfirma och gör rent och fint hemma hos folk eller hos företag. Min första firma var en liten städfirma faktiskt. Du kan arbeta hemma hos folk med enklare städning eller så städar du på någon mindre firma. Det är även många ungdomar som hjälper till hemma med städningen och får betalt för detta arbete.

Barnvakt

13. Gillar du barn? Då kan du sitta barnvakt åt grannar eller bekanta. Du kan sitta barnvakt på kvällar så det inte stör om du går i skolan. Många unga tjejer sitter ju barnvakt åt grannar och släktingar för att tjäna extra pengar som ungdom.

Webbdesigner

14. Vill du skapa webbplatser och hemsidor? Då kan du bli webbdesigner. Du kan tjäna bra med pengar på detta roliga och kreativa arbete. det finns gratis kursen på Internet i hur du skall skapa hemsidor och hur du skall gå tillväga för att hitta kunder som vill ha dessa enklare webbsidor. Det är ett kreativt och roligt arbete.

Datorlärare

15. Är du en van datoranvändare? Då kan du direkt bli en datorlärare åt äldre människor. De behöver läras upp numera av någon med normala datorkunskaper, som vill ge av sin kunskap och tid mot betalning. Du behöver inte alls vara något proffs för att lära ut datorkunskaper till äldre personer. Ta det bara lugnt och förklara sakligt hur de skall använda sina datorer.

Biltvättare

16. Gillar du bilar? Då kan du bli biltvättare. Många orkar inte tvätta sina egna bilar och vill bara få det gjort. De betalar en duktig ung kille eller tjej som tar åt dig arbetet och gör bilen fin. Var noggrann och varsam med deras bilar när du rengör dem. det är oftast som folk är försiktiga och noga med hur deras bil behandlas.

Målare

17. Gillar du att måla? Då kan du bli målare. Jag känner flera glada målare som trivs riktigt bra med sitt arbete. Måla och se hur fint det blir hemma hos folk och företag. På sommaren är det många som behöver måla om hemma eller på lantstället. Då kan du vara i farten och skaffa ett par kunder som du kan måla hos.

Kändisbloggare

18. Bli en bra och känd bloggare. Detta är ett bra alternativ när du ändå sitter mycket vid datorn. Det tar tid att bli en känd bloggare eller bloggerska, men det kan absolut vara värt besväret om det fungerar bra. Att vara duktig med datorer är bra i dagens läge. De flesta arbeten innefattar idag datorer och det är bra om du börjar tidigt att intressera dig för dessa. Ett sätt är ju att börja blogga tidigt, så att du lär dig att skriva och uttrycka dig väl på svenska och lär dig hur datorer fungerar.

Artikelskrivare

19. Skapa artiklar åt andra webbplatser och webbmastrar. Speciellt om du är bra på ett ämne och kan skriva god svenska. Detta är ett bra sätt att skapa sig en extra inkomst. Speciellt för den som verkligen kan uttrycka sig i skrift.

Detta var de första 20 sätten på hur du kan tjäna pengar som ungdom.

Nedan hittar du resten av listan:

Skribent

20. Är du duktig på att skriva? Då kan du renskriva andras råmaterial. Det finns säkert någon bloggare som vill ha en assistent. Gillar du att skriva kan detta vara ett bra jobb för dig. Du bör vara noga med stavning och kunna ge lite kritik i goda ordalag till den som du skall hjälpa med denna sortens arbete.

Testa mjukvaror

21. Bli en mjukvarutestare. Det är många företag som vill att man skall testa deras mjukvaror både innan de släpps, men även efter det att mjukvaran är släppt. Du får söka runt på forum och googla, så kan du absolut hitta denna sortens arbete.

Produkttestare

22. Testa olika produkter åt olika företag. Sök på webben för mer information i detta ämne. Många företag vill att man skall testa deras produkter innan de släpps på marknaden.

Fotograf

23. Är du en van eller amatörfotograf? Ta foton åt den lokala tidningen eller någon webbplats som betalar för bilder. Detta är ett bra sätt att tjäna pengar även om du är ung. Det finns numera ett flertal olika sajter där du kan sälja dina bilder.

Sälja bilder på Internet

24. Fotografera och lägg ut bilderna på olika sajter, där du kan få betalt per nedladdad bild. Du kan ju även fotografera och ta vanliga bilder, som du inte lägger ut på webben, utan säljer direkt till folk som vill bli fotograferade.

Spela poker på nätet

25. Spela poker på nätet. Många går back, men många går även plus. Du skall vara försiktig med dina vinster när du spelar poker för pengar. Det går att leva på poker utan att för den sakens skull spela med stora pengar. Om du har en bra strategi vad gäller uttag av vinster, så skall du kunna leva på poker fast du har en liten bankrulle.

Lär ut specialkunskap

26. Har du någon specialkunskap, så visa andra hur de kan göra. Lär ut den till dem. Vissa kunskaper är guld värda. Datorkunskaper, spel, dobbel, design, webbdesign, språk eller tolk är bra kunskaper att tjäna pengar på. Du behöver inte vara proffs. det går att tjäna pengar ändå fast man är ung och inte kan allt.

Affiliate

27. Se till att skapa dig en inkomst genom att tjäna pengar via de olika affiliate nätverken. Skapa dig en sajt inom en viss nisch och använd dig av affiliate länkar i texten eller banners, som folk klickar på och på så sätt tjäna pengar. Jag har flera sådana sajter och de ger pengar varje månad. Det bästa är att prova sig fram när det gäller att tjäna pengar som affiliate. Det går verkligen att skapa sig en inkomst som affiliate, men det tar lite tid och energi att komma igång i början. Det är dock ett billigt sätt att skapa sig en liten egen extrainkomst. Som vi nämnt tidigare är Adrecord ett bra affiliatenätverk

Sälja på marknader

28. Tjäna pengar genom att sälja dina saker på marknader och festivaler. Detta är ett bra och enkelt tips. Att komma in på marknader och sälja saker är enkelt numera. Det var ofta fullt förr på mässor och marknader runt om i Sverige, men numera är det enkelt och du kan tjäna extra pengar genom att sälja produkter där. Det krävs att du har ett litet lager av produkter och att du kan frakta dig runt till de olika marknaderna som finns i ditt närområde.

Hjälpa äldre i vardagen

29. Se till att vara hjälpsam med äldre personer. Hjälp dem med ärenden och annat de kan tänkas vilja ha hjälp med. Det är många äldre som behöver hjälp i vardagen och de vill gärna betala för att få enklare sysslor utförda. Du kan handla och hjälpa dem mad andra vardagliga saker.

Skriva en ebok

30. Tjäna pengar på att skriva din egen ebok. Detta är ett lite tidskrävande och arbetsamt sätt om du inte redan kan skriva eller inte törs skriva. Du behöver kunna ditt ämne bra samt ha mod att skriva. Har du mod och kan skriva, så är detta ett riktigt bra sätt att nå ut och kunna tjäna extra pengar eller rent av en heltidsinkomst. jag vet flera personer som lever bra på att skriva olika eböcker om olika ämnen och sälja dem på webben.

Plocka jordgubbar

31. Plocka jordgubbar på sommaren. Detta var mitt eget första sommarjobb. Det finns många jordgubbsodlingar i Sverige och det är bara att höra av sig till någon av dem. Man behöver vara morgonpigg och effektiv.

Bli sökmotoroptimerare

32. Bli duktig på sökmotoroptimering. SEO är en bra kunskap att inneha. Att kunna optimera sina webbplatser, så att de syns på Google är en riktigt bra kunskap att ha. kan du optimera sina artiklar, så att de syns på webben, så kan du antingen själv skapa hemsidor som drar in inkomster eller så kan du arbeta för någon annan och på det viset tjäna pengar.

Detta var 30 sätt på hur du kan tjäna pengar som ungdom!

Nöj dig inte om du inte får ett arbete, utan skapa dig dina egna inkomster genom att använda dig av den ovan nämnda listan. Man kan oftast mer än man tror och det finns alltid möjligheter för en ungdom att verkligen skaffa sig en bra inkomst genom att vara kreativ i sitt sökande efter en stabil inkomst.

Du växer som person när du tar tag i din kreativitet och verkligen försöker att få tag i ett arbete fast du är ung. Det finns kanske inte alltid jobb åt alla ungdomar just där du bor. det är därför jag skrivit denna lista, som du kan använda dig av för att tjäna pengar fast du inte har ett fast arbete.

Tjäna pengar ungdom!

Detta inlägg har 8 kommentarer

  1. Hej!

    Finns det möjlighet att komma i kontakt med dig/er angående ett samarbete i form av länkbyte?

    1. Mailat 🙂

Lämna ett svar

Stäng meny