Tjäna extra pengar hemma ungdom

Tjäna extra pengar hemma ungdom

Tjäna pengar hemma som ungdom

Är du en ungdom som inte har kommit in i det riktiga arbetslivet än, men känner att du vill tjäna egna pengar? Det finns många sätt att få en inkomst på. Det gäller att söka olika jobb hela tiden, och det gäller också att inte ge upp om man inte får napp på en gång. Här ger vi förslag på lite enklare arbeten du kan göra, vissa av dem kan leda dig vidare till ditt drömyrke, helt beroende på vad du är intresserad av.

Här nedan listar vi en mängd olika aktiviteter och arbeten du kan utföra hemma eller i närheten av hemmet. Dessa arbeten passar såklart alla, men är skräddarsydda för ungdomar i främsta hand. Tjäna extra pengar som ungdom.

Lista arbeten för ungdomar att göra hemma

Telefonförsäljare eller göra olika undersökningar åt företag på nätet. Detta är ett av de vanligare sätten som du kan tjäna extra pengar på ifall du vill prata i telefonen när du jobbar.

Har du körkort kan du bli extra chaufför. Ett perfekt jobb om du gillar att köra bil och att prata med folk.

Gå ärenden åt folk. Gå och handla åt dem. Gå ut med deras hund. Hämta medicin på apoteket. Ja, denna lista kan göras lång.

Klippa gräsmattor på sommaren och skotta snö på vintern. Gör du ett bra jobb får du säkert jobba året om. Och de har säkert grannar som behöver hjälp ibland.

Skapa en blogg och tjäna pengar

Tycker du om att skriva kan du skapa en blogg och tjäna pengar med AdSense. Du har med annonser på din blogg och får därmed pengar för detta.

Anordna loppis och sälj saker du inte använder längre. Antingen hyr du bord eller så har du loppis hemma på gården.

Sälj saker på Tradera eller på Blocket. Är de i bra skick och eftertraktade kan du tjäna riktigt bra.

tjana-extra-pengar-ungdomar

Hus/lägenhetsvakt. Någon du känner kanske ska bort en period. Då kan du erbjuda dig att vakta deras hem. Då kan du dessutom göra annat under tiden, kanske blogga eller något annat du sysslar med.

Hundvakt hemma

Hundvakt. Du har säkert någon bekant som behöver hundvakt ibland. Kanske några timmar, en kväll eller en hel helg. Det behöver såklart inte vara just en hund, det kan ju vara en katt, en papegoja eller en chinchilla. Alla djur behöver uppsikt.

IT- assistent/ internet assistent. Är du intresserad av datorjobb kan du hjälpa folk som vill ha mer ordning på nätet.

Städa. Så många ungdomar har börjat sin karriär med att städa. Sök på olika städföretag och sätt även upp lappar om att du erbjuder din tjänst.

Barnvakt är ett av de vanligaste jobben för unga. Många föräldrar behöver någon som ser efter deras barn någon timme ibland.

Webbdesigner passar många unga som älskar att sitta vid datorn. Du kan hjälpa folk med webbplatser och hemsidor. Det finns gratiskurser på nätet om hur du kommer igång med detta och hur du hittar kunder.

Datakunskaper till äldre

Lär ut dina datakunskaper till äldre. Många äldre vill hellre sitta hemma och lära sig, de tar bättre in kunskapen om de känner sig trygga. Förklara lugnt och ha tålamod.

Tvätta bilar åt folk som inte vill eller kan själv. Var noggrann så får du bra rykte och fler kunder.

Känner du någon som vill ha staketet eller lekstugan målad? Hör dig för och sätt upp lappar att du vill och kan måla. Detta är framförallt ett sommarjobb, så du kan passa på att förbättra din solbränna samtidigt.

Bli en ny Blondinbella. Blir du en känd bloggare kan du tjäna stora pengar. Det kan ta en tid innan du blir stor och känd, men om du orkar skriva mycket och ofta kan det som sagt ge resultat.

Är du bra på att skriva och uttrycka dig, kan du skriva artiklar åt andra webbplatser.

Du kan även hjälpa andra med att renskriva deras råmaterial. Gillar du att skriva, läsa och rätta är detta ett passande jobb för dig.

Vill du testa olika mjukvaror eller andra produkter? Googla och leta efter företag som vill ha folk som testar deras produkter, både innan och efter de kommer ut på marknaden.

Fotografera och tjäna pengar

Gillar du att fotografera? Då kan du sälja bilder tidningar, webbplatser eller privatpersoner. Du kan även lägga ut dina bilder på olika sajter, där du får betalt för varje nedladdad bild.

Prova lyckan på poker. Du kan spela poker på nätet. Du kan tjäna stora pengar på detta, men du ska vara medveten om att du likväl kan förlora allt.

Är du riktigt duktig på något, eller har du något stort intresse, kan du tjäna pengar på detta genom att lära ut dina kunskaper. Det kan vara datakunskap, webbdesign, språk eller kanske om du är duktig på att laga mopeder eller bilar.

Tjäna pengar genom affiliate nätverk. Du gör reklam för olika företag på din webbplats, och varje gång någon klickar på länken tjänar du på detta.

Sälja saker på marknader och festivaler. Skaffa ett lager av produkter som du tror kommer att sälja bra. Börja i liten skala för att se hur intresset är för just dina varor.

Många äldre kan vilja ha hjälp med diverse sysslor. Det kan vara fönsterputsning, att hugga ved, handla varor och bära hem, skura golv, laga mat mm.

Plocka jordgubbar på sommaren

Är du bra på något ämne och bra på att skriva kan du göra din egen e-bok. Detta kräver en del tid av dig, men är du intresserad av ämnet är det ju bara kul.

Plocka jordgubbar på sommaren. Detta har ungdomar gjort i alla tider. Hör dig för hos någon jordgubbsodling.

Bli en expert på sökmotoroptimering, SEO. Gör din webbplats så bra och intressant som möjligt, optimera alltså, så att den syns på t ex Google. Skapa hemsidor till dig själv eller arbeta för någon annan.

Är du arbetslös och/eller går i skolan, och vill tjäna pengar gäller det att hela tiden vara intresserad och öppen för nya idéer. Sök allt du kan tänka dig, fråga runt bland vänner och bekanta. Om du är nyfiken och har en positiv inställning får du rykte om dig att vilja något med ditt liv. Det ena leder till det andra, och du arbetar dig allt längre upp. Du får en alltmer stabil inkomst och en tryggare tillvaro.

Detta var en mängd sätt på vilka ungdomar kan se till att tjäna extra pengar.

Tjäna extra pengar hemma ungdom

Lämna ett svar

Stäng meny