Jämför kreditkort hemifrån

Jämför olika kreditkort och hitta det som passar dig bäst

jämför kredikort hemifrån

Vad är ett kreditkort kanske du undrar till att börja med? Ett kreditkort är en form av lån som du har kopplat till ett fysiskt kort. Lånet finns alltid där redo att användas förutsatt att du inte utnyttjat hela ditt kreditutrymme. Du får alltså inte pengarna insatta på ditt bankkonto utan de är som sagt kopplade till ditt kreditkort. Krediten på ditt kreditkort kan du använda när du handlar i många fysiska butiker men även när du handlar webbutiker och för andra betalningar du kan göra via nätet. Ditt kreditkort har en förutbestämd kreditgräns som du inte kan överskrida. Hur stor kreditgränsen är beror på hur mycket kredit du ansökt om och hur stor kredit du sedan beviljas.

De absolut vanligaste kreditkorten är VISA och MasterCard och de fungerar över hela världen, både i fysiska butiker och i webbutiker likväl som du kan ta ut kontanter i automater. Utöver VISA och MasterCard finns det en mängd andra kortföretag, men de är oftast mer begränsade i hur du kan använda deras kreditkort och var du kan betala med dem. När du använder ditt kreditkort så får du en skuld till kreditbolaget som du sedan är skyldig att betala tillbaka. Hur lång kredittid du har på utnyttjat belopp och hur snabbt du måste betala tillbaka din skuld varierar mellan de olika kreditbolagen. Kolla därför upp villkoren ordentligt för det kreditkort du tänkt ansöka om!

Här nedanför kan du se och jämföra olika kreditkort på ett enkelt sätt. Du ser grundläggande fakta och du kan klicka för att läsa mer detaljerat om varje kreditkort. På så sätt kan du skaffa dig en bra bild om de olika kreditkorten och välja det som passar dig bäst. När du valt vilket kreditkort du vill ansöka om klickar du dig enkelt till ansökan genom att klicka på knappen ”Beställ kort”.