Tjäna extra pengar snabbt

Tjäna extra pengar snabbt

Så här tjänar du extra pengar snabbt

Att tjäna extra pengar kan många av oss drömma om ibland. Men det brukar oftast stanna där. Vid tanken. Man kanske inte vet vad man vill göra eller så tycker man det är jobbigt och man tar sig inte för helt enkelt. Men visst vore det bra med lite extra i plånboken.

Du kan köpa något till dig själv, något du önskat länge. Du kanske har någon skuld du vill betala av. Kanske bara ha lite extra så du kan känna dig trygg, ifall något oförutsett skulle hända. Här vill vi hjälpa dig på traven att komma igång, ge dig lite tips på vad du kan göra.

tjana-extra-pengar-snabbt

Sälja produkter

Sälja produkter för olika företag. Har du lätt för att ta kontakt och prata med folk kan detta vara ett passande jobb för dig. Det är också bra om du själv tycker produkterna är bra, då är det lättare att prata positivt om varan. Du säljer ofta på provision, så ju mer du säljer, desto mer tjänar du.

Home party och e-butiker

Du kan ha e-handelsbutik, home- parties eller sälja på nätet utan egen hemsida. För en säljare gäller det att ha ett positivt tänk, vara trevlig och att göra allt för kunden.

Sälja egna produkter. Tillverkar du något eget, eller pysslar med något speciellt, kanske det kan vara något att sälja till andra. Det skulle väl inte vara dumt att tjäna pengar på sin hobby. Anordna en träff med vänner och bekanta för att se hur intresset är. Du ska inte vara rädd för att ta betalt, du har lagt ner mycket av din tid på detta och folk är i många fall villiga att betala en bra summa för ett bra hantverk.

Intervjua folk på stan eller via telefon. Det finns många företag som vill ha folk som intervjuar andra om diverse frågor. Det kan vara om nästan vad som helst, från opinionsmätningar till marknads-undersökningar.

Mystery Shopper är ett spännande och lärorikt jobb. Du ska shoppa efter vissa regler och sedan fylla i rapporter. Du ska alltså agera som en vanlig kund i en affär eller på andra ställen som har kundkontakt, och se hur du blir bemött.

Dela ut reklam

Dela ut reklam är ett vanligt extrajobb främst bland ungdomar. Lönen är kanske inget vidare, men är ändå ok för några timmars jobb. Gäller det landsbygden bör du nästan ha bil. Ta kontakt med Svensk direktreklam och hör om det finns lediga jobb i ditt område.

Bli en testperson. Det finns marknadsundersökningsföretag som söker personer som vill svara på frågor om olika tjänster och varor. Svara ärligt och seriöst på frågorna. Du får betalt för den tid du lagt ner medan du svarat på frågorna.

Du kan erbjuda dina tjänster på sådant du är bra på

Städning/ Fönsterputsning
Hundvakt/ Kattvakt
Målning/ Snickeri/ Tapetsering/ Klä om möbler
Skogsarbete
Trädgårdsarbete
Fotografering
Översättningar/ Texter
Bokföring
Data/ Datorhjälp

Hemsida och blogg

Har du en intressant och välbesökt hemsida eller blogg kan du lägga ut annonser där. När dina besökare blir nyfikna och klickar på annonserna får du betalt. Var aktiv och gör många inlägg så får du fler besökare.

Skriv en bok eller artikel om något riktigt intressant via e-handlarna. Det behöver inte vara någon längre bok, det viktiga är att läsarna fascineras av innehållet. Detta är ett långsiktigt projekt, då det kan ta en tid innan du ser resultat.

Aktier

Aktier och börshandel. Här behöver du ett eget startkapital och du behöver även kunskap om hur denna handel fungerar. Håll dig uppdaterad via nätet och olika analyser. Börja smått innan du satsar några större summor.

Du kan även handla med guld och andra råvaror på nätet. Även här krävs kunskap, läs på noggrant så du vet vad du ger dig in på. Du kan tjäna stort, men du kan även förlora stort.

Läxhjälp

Hjälpa ungdomar och studenter med diverse ämnen. Det kan vara t ex matematik, fysik, fotbollsträning eller kanske träna skridskor och skidor. Det kan vara ett ämne de har svårt för eller de behöver hjälp för att komma in på en viss gymnasielinje. Lyssna och ha tålamod så känner de att du bryr dig.

Gör reklam för en viss produkt eller tjänst. Brukar du träffa stora mängder med människor ibland? Då kan du agera ombud för någon annan som säljer en viss vara eller tjänst, och få ersättning för detta. Det kan t ex vara någon som är proffs på att laga skotrar, du tipsar om denne, som då förhoppningsvis får fler kunder. Ni tjänar båda på detta.

Modell i reklam och på olika affischer. Gå in på modellyrket.se och läs mer om hur du ska gå vidare om du vill prova på att jobba som modell. Vill du hellre sitta som konstmodell kan du läsa mer om just detta på kyo.se ( Konstmodellernas Yrkesorganisation)

Statist i film

Statister. Både svenska och utländska bolag söker statister till varierande inspelningar. Kolla Platsbanken, eller gå med i en seriös statistförmedling. Kom ihåg att uppdatera bilder och meriter emellanåt på förmedlingen.

Som ni ser finns det många olika alternativ för att tjäna det där extra. Du kanske kommer på nya ideèr och andra sysselsättningar som just du är duktig på.

Tjäna extra pengar snabbt

Lämna ett svar

Stäng meny