Tjäna pengar via datorn och internet

Tjäna pengar via datorn och internet

Hur tjänar man pengar via datorn?

Vill du tjäna en inkomst via datorn, så finns det riktigt många alternativ för att göra detta faktiskt. Till en början, så är det kanske svårt att hitta vad man vill och kan göra, för det är verkligen en djungel på webben många gånger och alla säger olika saker om hur man skall göra och vad man bör göra för att tjäna pengar via datorn och Internet.

I denna artikel skall vi visa på ett flertal bra sätt du kan använda dig av för att skapa en inkomst via datorn antingen hemma eller på resande fot. Det finns enkla och svåra sätt du kan använda dig av och vi skall så bra vi kan lista ett stort antal tillvägagångssätt för dig när du vill tjäna pengar via datorn.

Hur tjänar man då en inkomst via datorn?

Skapa en affiliate sida och gör reklam för andras produkter och tjänster

Skapa en affiliate sida där du promotar andras produkter och tjänster och får en procent på allt som säljs via de affiliate länkar som du har på din sajt. Detta är ett av de sätt jag själv tycker bäst om faktiskt. Det är relativt enkelt att skapa en blogg eller webbplats och sedan skapa innehåll, som riktar sig mot en viss målgrupp, produkt eller nisch och sedan promota produkter och tjänster i innehållet.

Jag har haft och har framgång med egna affiliate sidor och gillar att skapa antingen små nischade enkla sajter eller lite större webbplatser och sedan bygga upp dem som webbutiker och erhålla provision på allt som säljs via de länkar och produktbeskrivningar som jag sätter upp på sajterna.

Det tar tid att skapa en sajt och sedan att få den att synas hos tex Google.se är ett tufft arbete många gånger. Det är inget man kanske gör i en handvändning, men när man väl får det att snurra, så kan man ha riktigt bra försäljning via länkarna under flera år om det vill sig och man ligger i toppen av Google.se med sin sajt.

En av våra affiliate sajter

Jag har som sagt själv ett flertal sajter och en av dessa är tex modeklanningar.se som jag har ihop med en bekant. Vi har egentligen inte arbetat speciellt hårt med den sajten än, utan bara satt upp den och sedan låtit den fastna hos Google. Den producerar en del försäljning och vi skall under detta året utöka antalet produkter och självklart blogga hårdare på den sajten. det skapar mer tryck och vi kan på det sättet synas bättre och få fler försäljningar via våra erbjudanden är tanken.

Tjana pengar via Internet och datorn

 

Vi har även affiliate länkar på denna sajten, som du just befinner dig på. En av de länkar som går allra bäst är helt klart länkar som går till Smartbudget.se . Smartbudget är ett fantastiskt verktyg när det komemr till att få koll på sin ekonomi och det är många varje månad som skapar ett gratiskonto hos Smartbudegt.se och varje gång detta sker, så får vi en liten provision för det. Det är småpengar, men blir en hyfsad summa över tiden.

Vi gillar själva Smartbudget.se och därför är det extra kul att folk hittar till detta fina ekonomiprogram på webben, som verkligen kan göra att man får bättre koll på den egna ekonomin.

Skapa en blogg och använd AdSense

Ett av de enklaste sätten du kan börja skapa en inkomst på webben och börja tjäna pengar med hjälp av datorn är att skapa en enkel blogg, rikta den mot en specifik nisch och sedan använda dig av Googles egna annonsnätverk för att tjäna pengar på din blogg eller enklare webbsajt.

Jag och min kompanjon på webben har ett flertal webbplatser/bloggar där vi tjänar pengar via AdSense. Det är ett relativt enkelt sätt att skapa annonserna på sajten man skall använda och sedan är det bara att sätta igång med bloggandet om de ämnen man har valt. Viktigt att veta är att man behöver ett Konto hos Google AdSense och se till att man följer deras regler om reklam och ämnesinriktning.

Klicka aldrig på dina egna AdSense annonser eller be andra att klicka på dina annonser. detta kan få Google att blocka dig samt radera ditt AdSense konto och då kan den bloggen aldrig ha AdSense annonser mer. Då blir den svartlistad hos Google. det är väldigt enkelt att använda sig av AdSense och är kanske det enklaste sättet att komma igång på Internet med sina webbplatser som skall se till att tjäna pengar till ditt konto.

När du använder dig av denna typen av annonser så se till att det finns andra AdSense annonser ute på Google i samma nisch. Kika även att det finns annonser i Googles AdWords nätverk, alltså annonser på ett specifikt sökord. Om du söker på tex klänningar på Google.se så ser du en mängd annonser alldeles under sökordet du skrivit in i sökfältet.

Det skall absolut finnas sådana annonser i den nischen du skall blogga om, det är säkerheten du har att det finns pengar att tjäna på dina AdSense annonser. Det kostar olika att annonserna i alla nischer och du skall absolut kolla upp vad ett klick kostar och sedan rikta dina texter mot sökord där du får bra betalt, om du har kraft i din sajt. För det måste synas i sin nisch, annars blir det inga annonsklick.

Tjäna pengar via betalda undersökningar

Det är en hel del personer som arbetar med att fylla i undersökningar på Internet. det är egentligen ett av de enklaste sätten att tjäna pengar via datorn om man inte själv vill skapa en hemsida, blogg eller webbutik där man säljer sina produkter eller tjänster.

Vissa undersökningar är gratis att få tag på och det är bara att signa upp sig samt börja att ta emot små uppdrag via datorn och email. Andra undersökningar kan du få tag i via vissa företag som har nischat sig att driva stora listor där du kan hitta dessa undersökningar. Det kostar ofta en liten slant att starta med denna form av undersökningar, men bvia dessa går det ofta att tjäna en helt ok slant under en längre tid.

När du svarar på dessa betalda undersökningar, så se till att vara seriös, svara i tid och gör ett riktigt bra jobb, så att du själv känner dig nöjd. Då kommer säkert de som tar emot undersökningarna att vilja sända dig fler framöver.

Det skiftar i vad du får som betalning för att svara på betalda undersökningar. Vissa betalar ett par 100 lappar, medans andra kan vara att du får ett par biobiljetter eller så. Ju fler du svarar på desto bättre för sig själv såklart.

Toluna är ett av de största nätverken när det gäller betalda undersökningar. Det finns många svenska företag som gör undersökningar via Toluna. Du får betalt i antingen pengar eller presentkort. Det finns också möjlighet att få testa olika produkter. Anmäl dig direkt och delta i roliga och intressanta undersökningar!

Tjäna pengar med egen webbutik

Det finns både stora och små webbutiker som drivs hemifrån via datorn. Många av dessa webbutiker går inte speciellt bra, men det finns absolut många små webbutiker som går riktigt bra och som skapar inkomster till sina ägare. detta är ett mycket bra sätt att tjäna pengar hemifrån via datorn om du frågar oss här på sajten.

Tjana inkomst via datorn

Vi har själva haft och har ett par mindre webbutiker. Flera av dessa har gått riktigt bra under långa perioder utan speciellt mycket ansträngning. Vi har nu sålt av de sajterna och de skapar numera inkomster till nya ägare. En webbutik kan verkligen vara en perfekt hobbyfirma om man så vill. Har du en bra ide och en bra produkt samt att det finns ett litet glapp i den nischen på webben, så tycker jag absolut att du skall skapa en liten webbutik och driva firma från hemmet. Datorn är ju perfekt på det viset. Att du kan ha en liten vinstdrivande hobby hemifrån.

När du driver en webbutik med fysiska produkter finns det en del du behöver tänka på för att det verkligen skall bli effektivt och lönsamt. Du bör tänka på frakter, produkter, sortiment, marginaler, annonsering, plattform, sökmotoroptimering, marknadsföring, lagerhållning, inköpskanaler och flera andra saker. En bra webbutik kan verkligen blomstra med rätt sorts produkter, marknadsföring och helhjärtat arbete.

Tjäna pengar via dropshipping

Dropshipping är en bra form av ehandel tycker vi själva här på sajten. En av oss har själv ägnat flera år att driva ehandel med dropshipping som metod för leveranser och sortiment. I denna form av ehandel driver du en webbutik fast du äger inte själv produkterna eller hanteringen med dessa.

Du sätter upp en webbutik, där du promotar andras produkter och tjänster. Väldigt smart tycker vi ur flera synvinklar. Du slipper all hantering, men du har förmodligen lägre marginaler på det som säljs och behöver på det viset ha en hög omsättning för att det skall bli några pengar kvar efter att allt är betalt.

Tjäna pengar på att sälja bilder

Du kan absolut tjäna pengar via datorn genom att sälja dina bilder online. Det finns en uppsjö med bildsajter där du kan sälja dina egenhändigt tagna bilder. Det fina är att har du riktigt sjyssta bilder, så köps dessa kanske om och om igen under flera år och då får du betalt varje gång någon laddar ner dem till sin dator. Mycket fiffigt och det kan bli bra med pengar ifall det vill sig så att säga.

Lista på bildsajter där du kan sälja dina foton:

500px.com

Shutterstock.com

Smugmug.com/pro

iStockphoto.com

Etsy.com

Dessa 5 stycken bildsajter är verkligen 5 av de bästa som finns just nu på webben ifall du vill sälja dina foton och tjäna en extra slant hemifrån. Var noga när du tar bilder och se till att du tar de bästa bilderna du bara kan så att så många som möjligt laddar ner dem och så att du tjänar så mycket pengar det bara går på ditt arbete.

Tjäna pengar genom att testa produkter

Det finns ett stort antal företag som vill ha sina produkter testade av vanligt folk. Detta sker ofta innan en produkt släppts på marknaden, så gillar du nya spännande produkter så är detta ett bra sätt att vara först ut så att säga. Enklast att komma i kontakt med dessa företag är att vara med i speciella grupper på tex Facebook, Instagram och Twitter. Där görs ofta förfrågan om folk vill testa nya spännande saker, tjänster och produkter.

Produkter du kan få testa:

Toapapper

Datorer

Surfplattor

Kuponger

Kläder

Skor

Tvättmedel

Diskmedel

Det är inte alltid som du får betalt i pengar när du utför dessa tester, utan du kan bli betald med produkter eller poäng som du kan använda i andra sammanhang. Vissa företag betalar dock ut en provision om man säger så när du arbetar som produkttestare via datorn.

Bra sajter där du kan testa och recensera produkter: 

Toluna.com

User testing

Pinecone

Ipsos

Producttesting.uk.com

Det är inte lätt att bli utvald som testperson hos dessa företag, men det går absolut att bli det. Se till att vara ihärdig och gör ett riktigt bra arbete när du väl arbetar som produkttestare via datorn.

Frilansarbete via datorn

Det är många som är frilansare hemifrån via datorn. Det finns verkligen många små och stora arbeten du kan sköta som frilans och det finns en mängd företag som vill ha hjälp med olika saker av en virtuell assistent om man så säger. Vi skall här nedan lista en mängd olika arbeten du kan utföra på distans och via datorn.

Tjana pengar som frilansare pa internet

Lista på frilansarbeten:

Skriva artiklar – Det bästa och enklaste sättet idag att tjäna pengar som frilans kan vi tycka. Vi har själva gjort det och det fungerar bra om man är duktig med orden och levererar texterna i tid till den som har gjort beställning.

Grafisk Design – Är du en duktig grafiker och kan hantera design så är detta ett perfekt sätt att skapa sig en inkomst via datorn från hemmet. Det finns alltid föetag som behöver hjälp inom design och du kan verkligen bli en eftertraktad frilansare om du sköter dina kort väl.

Programmering – Är du en duktig programmerare så finns det riktigt stora chanser för dig att kunna arbeta som frilansare inom programmering och IT. Många behöver stor hjälp och andra behöver mindre hjälp, men det finns alltid arbete inom programmering kan man lugnt säga. Varför inte skapa dig en inkomst via datorn och arbeta vart du vill ifrån?

Virtuell assistent – Det finns många som arbetar med webben i olika former, som behöver hjälp med enklare uppgifter och det är där som den virtuella assistenten kommer in i bilden. Det är tuff konkurrens vad gäller denna form av arbete, men gör du ett gott jobb, så finns alla chanser att lyckas med assistentjobbet.

När du skall söka efter assistentarbeten via datorn, så googla frilans assisten både på engelska och svenska så skall du se att du hittar en mängd olika webbplatser där du kan registrera dig och sedan göra anspråk på alla de olika arbeten som finns.

5 bra webbplatser för dig som vill frilansa:

Elance.com

Upwork.com

Freelancer.uk.co

peopleperhour.com

Fiverr.com

Du går in på respektive sajt och registrera dig samt skapar en bra profil. Se till att du utför ditt arbete med bravur, så att du får goda omdömen. De kommer att ge dig dina framtida arbeten enklare och du kanske skapar såpass bra kontakter att du inte alls behöver jaga arbete om du förstår vad jag menar.

Tjäna pengar som webbdesigner

Är du en duktig webbdesigner så kan du absolut skaffa dig en riktigt bra inkomst som webbdesigner. Antingen kan du arbeta på en firma, men du kan även se till att du tjänar dina pengar som egen företagare och göra det från vilken plats som helst i världen.

Det är enklare att skapa hemsidor numera än vad et någonsin har varit. Det behövs ingen speciell utbildning för att bli en bra webbdesigner även om det självklart är bra, men många av de allra bästa webbdesigners är självlärda och arbetar med antingen färdiga mallar och designar om dessa eller skapar allt från scratch så att säga.

Tjana pengar som webbdesigner

Det finns otaliga företag som behöver hjälp på webben med webbdesign. Du kan skapa hemsidor, webbutiker, posters, bilder, göra flyers, utskick, kataloger och broschyrer. Detta behöver du ju inte vara på plats hos kunden för att utföra utan du kan ju arbeta helt via webben med Skype, telefon, video och löpande kontakt hur arbetet fortskrider. Jag vet ett par som arbetar som webbdesigners från utlandet och de har bra med arbeten, så deras inkomst är säkrad varje månad. det är ju ett fint alternativ till att arbeta hemifrån om man säger så.

Arbeta hemifrån med kundsupport

När du ringer till ett företag och vill lämna ett klagomål, så kommer du ju till en kundsupport. Denna kundsupport kan ju ligga vart som helst i världen och det är just det som är det fina. Denna kundsupport kan ligga i dit hem och du kan sköta allt från din dator såklart.

Detta gör ju att du kan arbeta hemifrån och ser allt på datorskärmen via Internetuppkopplingen och ett program som är länkat till det företag vars kundsupport du representerar. Det finns många som har sin kundtjänst i Norrland eller till och med utomlands numera. Detta kan absolut skötas hemifrån och med hjälp av din egen dator.

Jag vet en person som har gjort detta i flera år och hon sköter sitt arbete via datorn och telefon från utlandet på vintern. Vilket perfekt sätt att spendera sina vintrar på.

Lära ut via datorn

Du kan absolut arbeta som en form av lärare via datorn och en snabb Internetuppkoppling. Det finns många personer som försörjer sig på att lära andra saker via webben och datorn. Ni kopplar upp er via videolänk och sedan pratar du eller lär ut något annat som ni kommit överens om.

Kunskap är ju en av de mest värdefulla saker i dagens samhälle. det finns otaliga saker du kan lära ut till andra via webben och en av sakerna är ju tex gitarr. Du kan hålla gitarrkurser via nätet. Du kan hjälpa ungdomar med deras läxläsning, lära ut matematik, språk, teckning eller något annat som själv är trygg med och verkligen behärskar.

Tänk igenom vad du är riktigt bra på och sedan börjar du att kolla runt om det finns ett behov av dina kunskaper. Detta arbete är ju lite mer av en chansning, men det finns absolut en chans att du kan skapa dig en bra extrainkomst via datorn genom att lära ut något speciellt till andra personer.

Tjäna pengar som bloggare

Du har absolut hört talas om de unga snygga tjerna som tjänar riktigt bra med pengar genom att blogga. Kenza, Blondinbella och Kissie är några av dem. De tjänar faktiskt ett par miljoner varje år via sina bloggar. Det är kanske inget du själv ens kan drömma om, men det finns absolut pengar att tjäna som bloggare om du bara vill, har tålamod och lägger manken till under ett par år.

tjana pengar som bloggare

Det behövs absolut att du arbetar hårt under en längre tid för att du skall bli erkänd, få följare och att din blogg skall bli en succé. Det är inget som sker över en natt om man så säger. Det finns dock många helt vanliga personer bland oss som tjänar både en liten inkomst och större inkomster via sina bloggar. Jag själv är en av dessa och jag tjänar pengar varje månad via mina mindre nischade bloggar som jag driver.

Denna bloggen om hur du kan tjäna pengar hemifrån är en sådan nischad blogg, där jag varje månad får en liten inkomst. Det är inte alls mycket pengar via just denna enkla blogg, men det är ändå en liten del av vår firma varje år.

Tjäna pengar via Youtube

Youtube är ett av Internets största fenomen och det skall man utnyttja tycker vi här på sajten. Det finns pengar att tjäna på flera olika sätt via Youtube och vi skall här nedan lista några av de sätten så att du snabbt kan komma igång med att tjäna pengar via Youtube.

Denna del av artikeln kommer att läggas ut inom kort.

Tjäna pengar via datorn och internet

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Stäng meny