Tjäna pengar på Appar – Tips

Tjäna pengar på Appar – Tips

Vill du tjäna pengar på Appar?

Här får du tips på hur du gör!

Det är många just nu som verkligen tjänar bra med pengar på sina appar. Alla gör det inte. Långt därifrån, men en del skapar stora inkomster via appar både till Android och iPhone.

I denna artikel tänkte jag prata om vad du behöver göra för att skapa en app och sedan se till att marknadsföra den rätt, så att du kan tjäna pengar på dina appar.

tjäna pengar med appar

 

 

 

 

 

Här nedan får du information om hur du kan se till att börja tjäna pengar på appar.

Vad är en app?

En app är en applikation som du kan ladda ner till din mobil telefon Det är ett program/mjukvara och det finns enormt många olika slags appar för alla sorters smaker och önskemål. Det finns appar från allt från träning till hund skötsel.

Vissa appar är riktigt bra och de kan verkligen hjälpa till i din vardag. Jag har ett flertal bra appar, som hjälper mig med allt från att hålla koll på möten, till att hålla koll på mina pengar. Dessa appar jag valt att ladda ner har varit bra och de hjälper mig i min vardag.

Många spelar spel idag på sin mobil via appar och det har blivit en stor industri. Många appar är gratis att ladda ner, men de flesta appar som är bra kostar allt från 7 kronor upp till 5000:-.

Skapa appar

Det är inte så svårt att skapa en app som man först tror. Det finns anvisningar och enklare kurser där du får lära dig att skapa en app helt från grunden utan någon som helst tidigare programmeringsvana.

Det är naturligtvis bättre om du är en van programmerare, men det går absolut att skapa sig en app även om du är nybörjare. det är ju när du skall ge dig in på mer avancerade saker, du behöver särskilda kunskaper. Ta dig en titt på Google och Youtube för att få en överblick i hur du skall börja att skapa din Android eller iPhone app.

Vilken app skall man skapa?

Frågan är ju vilken app man skall skapa. Vad vill folk köpa? det är ju omöjligt att svara på direkt, men de appar som säljer bäst är ofta spel appar, nöjes appar eller riktigt bra effektivitets appar. En effektivitets app kan vara tex en bra och överskådlig kalender eller ett program som lär dig att hålla koll på din privatekonomi.

Tjäna pengar på appar

Hur gör man då för att tjäna pengar på sina appar? det finns flera olika alternativ på hur du kan tjäna pengar på din app. Du kan ju först och främst ta betalt direkt för den. Många appar kostar 7 kronor och det är ett bra pris tycker jag. Inte för mycket och inte för lite. Får du bra spridning på din app, så kan du verkligen tjäna stora pengar.

Det finns de som blivit miljardärer på sina appar. Det numera enormt välkända spelet Angry Birds, skapare har sålts för flera miljarder. Det är ju helt galet! Galet, men fantastiskt. De flesta tjänar absolut inte så stora pengar på sina appar.

På gratis apparna som finns, är det oftast reklam inne i appen, eller så säljes det en uppgraderad version av appen inne i själva appen du laddat ner. En annan som verkligen tjänat pengar på sin app är grundaren av spelet Wordfeud. Norrmannen som har skapat spelet har blivit förmögen på kuppen.

Hur tjäna pengar på appar?

Du behöver ha en app att sälja och en modell för hur du skall tjäna pengar på din app. Det har mer och mer blivit populärt att använda sig av gratis appar för att tjäna pengar. Det låter galet, men vänta får du se.

Du har en app som är gratis att ladda ner, men inne i spelet eller appen finns det olika sätt att tjäna pengar som jag nämnde ovan i artikeln. Tex i ett spel. När personen skall uppgradera sin utrustning eller tillbehör inne i spelet, så kan han/hon betala med riktiga pengar för att få tillgång till mera vapen eller snabbare bilar för att komma vidare snabbare i spelet.

Detta har blivit ett smart och framgångsrikt sätt på hur spelutvecklarna tjänar sina pengar. De får maximal spridning på spelen för att de är gratis, men när man blivit hookad av spelet, så blir man ofta tvungen att köpa sig vidare eller betala för att snabba på framstegen inne i spelen.

Marknadsföring av dina appar

Din app marknadsför du inne på iTunes eller Android Market/ Google Play. Jag tycker även att du skall ha en bra och välfungerande webbsida. Du kommer att behöva ha den som en kanal för spridning av din app. Folk kommer Googla efter din app eller ditt företag om du blir känd och då kan du ha webbsidan, som en kanal för din marknadsföring.

En firma utan webbplats är ju inget riktigt företag i dagens läge. Du kan även marknadsföra dig via forum, Twitter och Facebook för att nå ut till massorna. Nu säger jag inte att det är enkelt att tjäna pengar på appar.

Tvärtom, det kan vara svårt, men får du till en fullträff eller en riktigt bra och användbar app, så kan du verkligen tjäna bra med pengar på din app.

Hoppas du fått lite mer kött på benen och att du sätter igång att skapa din första app.

Det går ju faktiskt att tjäna pengar på appar!

Lämna ett svar

Stäng meny