Spara pengar – Tips för att spara mer pengar

Spara pengar – Tips för att spara mer pengar

Behöver du spara mer pengar?

Spara pengar tips! De flesta behöver verkligen ta emot tips på hur de kan spara pengar. Många lever över sina tillgångar. En del andra har låg lön, eller bidrag och har inga pengar. De behöver få alla tips de kan få och sedan utföra tipsen de fått för att kunna spara pengar. Allt blir dyrare i samhället och man behöver få pengarna att räcka till. Här kan du hålla ordning på din budget varje månad.

Tips spara pengar

Tips spara pengar

I denna artikel kommer jag att visa hur du kan spara pengar utan att behöva göra stora förändringar i din vardag. Du kommer att få några riktigt bra tips på hur du skall göra för att spara mer pengar.

Här får du 10 tips på hur man spara pengar varje månad:

Lägg undan pengar direkt när lönen kommer

Räkna ut dina fasta avgifter, inklusive mat och eventuellt bensin om du har bil. Efter det kalkylerar du fram hur mycket du har att leva för resterande dagar på den månaden. Lägg undan 10-20% av dem pengarna på ett speciellt och separat konto. För vissa så passar det bättre att ha automatisk överföring direkt när bankkontot fyllts på. Då slipper du att se pengarna och blir då inte lockad av att ta ut dina sparpengar.

Ge någon annan dina pengar när du har gott om dem

En släkting eller en riktigt god vän är ett bra alternativ. Din mamma eller pappa passar perfekt. Då kan du be dem ha pengarna åt dig så att du inte använder dem till shopping eller något annat, som du egentligen inte varken behöver eller kanske ens vill ha. När du sedan vill eller behöver använda dem till något konstruktivt så kan det vara flera tusen i den potten som du kan använda till det du sparade.

Köp billig mat

Det räcker med vanligt pålägg på smörgåsarna. I veckorna tycker jag att man faktiskt bör snåla in på matkostnaderna. Till helgerna kan du lyxa till det med en finare köttbit eller en bit fin fisk. Handla mat endast 1 gång i månaden och försök att hålla 500-700 kronor under din matbudget så du har råd med mjölk och andra matprodukter med kort bäst före datum. För dessa måste ju handlas varje vecka om man gillar det.

Köp bara det du verkligen behöver

Inte behöver du köpa massor av nya kläder, om de du redan har är hela och rena. Använd allt tills det verkligen går sönder eller är utslitet. Köp inget du redan har, som fungerar.

Internet och telefoni

Behövs det senaste och snabbaste? Nej, du behöver inte det snabbaste bredbandet eller den nyaste mobiltelefonen. Så använd din gamla och ring din bredbandsleverantör och be dem om en långsammare och billigare anslutning.

Se över dina försäkringar för att spara pengar

Det är många som betalar in alldeles för mycket in på sina försäkringar varje månad. Är du en av dem? Se över dina försäkringar. Din hemförsäkring täcker vanligtvis det mesta, så ta en titt på alla dina försäkringspapper och se över vad dem täcker. Rensa ut de försäkringar som du inte behöver.

Ha inga extra kontanter i plånboken

Du kommer att använda dem, fast du inte har tänkt så. Spara dina pengar i en burk eller kartong. Det kommer växa mer än du tror. Lägg ner alla småpengar där och även de mindre sedlar du får in. Gör detta till en vardaglig rutin. Vi är rutinmänniskor, så det kommer gå lätt när du väl kommit igång.

Kör inte bil när du kan gå eller cykla

Du sliter på din bil och alla kallstarter gör att det drar extra bensin. Gå eller cykla istället när du kan. Den extra motion du får är bara en bonus. Detta spar på bilen och din ekonomi både på kort och lång sikt.

Åk inte på semester för ofta

En gång vartannat år är tillräckligt. Gör egna mindre semestrar i din närhet. Det finns absolut mycket att upptäcka i din närmiljö. Vill man iväg så duger Sverige gott och väl, åk till kusen för att sola och bada, det kostar inte en förmögenhet som en utlandsresa gör.

Spela eller slösa inte bort dina pengar

Det är ytterst få som verkligen kan leva på sitt spelande. Inse fakta och börja ta vara på ditt liv. Gör något konstruktivt med dina pengar istället för att spela med dem. Spara dem och se dem växa på ett konto istället.

Detta var tio tips på hur du kan spara pengar i din vardag. Sätt nu igång och spara pengar så att du kan leva ett rikare liv.

Spara pengar – Tips för att spara mer pengar

Lämna ett svar

Stäng meny