Spara ihop en buffert med pengar – Tips

Spara ihop en buffert snabbt!

Tips på hur du får ihop en buffert!

En buffert med pengar är A och O när det gäller att vara trygg vad gäller kommande ekonomiska nedgångar. Man vet aldrig när det kommer en sämre period i ens liv eller i den ekonomiska världen. En sparbuffert är en nödvändighet.

Dåliga tider kommer och går och då är det bra att man har sparat ihop en bra buffert med pengar som täcker eventuella nedgångar.

Jag tycker att en buffert är det man skall sikta på, så att man får lite ekonomisk trygghet och kan känna sig lite lugnare med sin privat ekonomi.

Här får du ordning på din privatekonomi!

I denna artikel skall jag ge tips och råd om hur du kan spara ihop en bra och säker buffert. de tips på buffert jag ger här nedan är utan inbördes ordning. Det är viktigt att du tar till dig tipsen, men ännu viktigare att du verkligen gör något med dem.

Action är allt vad gäller den ekonomiska världen. Skall du tjäna pengar måste du vara på gång och göra rätt saker i rätt ordning.

Nu kör vi igång med tipsen om hur du kan spara ihop en buffert.

I den ekonomiska världen vi lever i idag handlar det istället om en summa pengar vi har för att vid eventuella oförutsedda kostnader kunna klara oss undan utan större men. Det kan t.ex. handla om kostnader som uppstår om något viktig i hemmet går sönder, när olyckan är framme eller när du bitit av en bit på din tand. Går bilen sönder måste du laga den, då är en buffert den bästa medicinen. Har du hus, så vet du att det alltid är något du skall laga eller fixa på huset, så då måste du ha en speciell buffert för ditt hus.

Hur stor skall din buffert vara?

Bufferten bör ligga på ungefär tre till sex månadslöner, men den kan självklart även vara högre. Du bör dock vara noga så att du inte förväxlar buffertsparande med annat sparande. Bufferten är inte till för en resa till Gran Canaria, till sådana resor och dylikt bör du spara på annat håll.

Självklart gör inte bufferten heller att det ekonomiska problemet som kan uppstå försvinner, men det förmildrar det och gör att du kan betala tillbaka till din egen buffert under en längre tid istället för att t.ex. behöva ta ett lån.

En buffert kan vara din räddning vad gäller privatekonomin. Vår buffert har räddat oss två gånger då jag valt självmant att sluta på två olika företag för att jag inte trivdes.

Se till att du hela tiden lägger in mer pengar på din buffert!

Spara ihop en buffert med pengar

Det finns olika sätt att spara till en buffert, men det är inte en sparform som behöver vara dyr för dig. Det kan nämligen räcka med att du lägger undan ett par tre hundra i månaden. Skapa en månatlig överföring till ditt konto så får du en bra insättningshastighet på din växande buffert.

På så vis kommer dessa överföringar kännas naturliga och inte speciellt smärtsamma. Men självklart kan du vid ett enda tillfälle föra över en enda stor klumpsumma också. Allt beror självklart på dig själv och din egen ekonomi.

När du får extra pengar in på kontot av olika anledningar, så överför en viss del, kanske 25% till din buffert. det blir ett bra tillskott och du blir tryggare ekonomiskt ju större buffert du har.

Vad skall man ha för risknivå?

Dina buffertpengar skall du spara ihop med så liten risk det går. Det gör att risken för att förlora pengarna är väldigt liten, men samtidigt är chansen för att de ska växa också liten. Detta är en bra sparform då det här är buffertpengar, det är inte ett kapital du ska spela och ta risker med.

Samtidigt är det inte heller en summa som ständigt måste växa. När bufferten är så stor som du vill ha den. Då kan du antingen spara mindre eller öka risken på en viss del av de pengar som du sparat ihop i din buffert. Jag brukar låta den växa med en jämn hastighet och inte ändra ens när den växer sig stor.

Detta sparandet till din buffert bör alltså vara så låg risk som möjligt och det får gå sin gilla gång. Låt det ta tid, om det tar tid. Du får ha snabbare takt med annat sparande eller andra investeringar.

Sätt dina pengar i en räntefond eller i ett räntekonto, så växer pengarna sakta, men de är så säkra de kan bli.

Här får du koll på din privatekonomi!

Storleken på in budget varierar naturligtvis från person till person. jag brukar dock prata om att man skall helt ha en årslön i buffert, men det brukar vara mer vanligt att folk har tre till sex månadslöner i buffert för oförutsedda utgifter.

Detta var tips på hur du kan spara ihop en buffert och se till att du har ekonomisk trygghet i din privat ekonomi.

Skaffa dig en sparbuffert!

Lämna ett svar

Stäng meny