Bloggtips till alla bloggare

6 bloggtips för dig som bloggar

Att vara ny till hela bloggsvängen kan kännas spännande, men samtidigt läskigt. Vem kommer att läsa min blogg? Är det ens någon som VILL läsa min blogg?

Hur gör jag för att inte utelämna mig själv för mycket? Kan man vara anonym när man bloggar? Frågorna kan vara många, men svaren kan tyckas vara få.

I den här artikeln tänkte jag lista dom sex viktigaste bloggreglerna som du måste känna till när du ska skriva för en blogg. Dom här bloggtipsen är väldigt grundläggande, men ibland kan det vara bra att gå tillbaka till grunderna för att få sig en nytändning när det känns segt i bloggandet.

1. Skriv Om Det Som Intresserar Dig

Det kan vara lätt att försöka hitta på saker att skriva om, för att det ska verka mera intressant för dina läsare. Men om sanningen ska fram så märks det väldigt lätt när en person bloggar om någonting den verkligen brinner för, eller om den bloggar bara för att göra läsaren nöjd.

Välj ett ämne som du går igång på, och låt sen dina fingrar uttrycka det ditt hjärta har att säga.

2. Tänk På Stavningen När Du Bloggar

Vem vill läsa en blogg med massa stavfel och konstiga meningar? Tänk på att stavningen är otroligt viktig för att en blogg ska uppfattas som seriös. Gör du en skämt blogg som inte är så seriös? Då är språket och stavningen du använder i bloggen fortfarande väldigt viktig.

Har du dyslexi? Inga problem, förklara för dina besökare i en enskild del av bloggen att du har dyslexi, men att du försöker göra ditt bästa. Idag är det så lätt att korrekturläsa på Internet med hjälp av alla stavningsprogram, så det borde inte vara något problem för dig att få ihop fullständiga meningar ändå.

3. Uppdatera Bloggen Så Ofta Som Du Kan

En riktigt bra blogg uppdateras ofta, och med riktigt bra innehåll. Att bara uppdatera ofta räcker inte. För utan välskrivet innehåll förlorar dina besökare intresset för dig och din blogg, och bloggen kommer att eka tom mellan alla inlägg. Se till att göra det till en vana att alltid skriva ett inlägg om dagen. Har du inte tid vissa dagar? Då kan du tidsinställa ett inlägg så att det publiceras på vilket datum du vill, helt automatiskt!

4. Välj Utseendet På Bloggen Med Omsorg

Tänk på att inte välja allt för konstiga ”teman” till din blogg. Visst kan det kännas roligt att ha färgglada ikoner överallt men tänk på att dina besökare ska spendera många minuter på sidan och läsa dina inlägg – då vill man ha en clean sida. Skriver du om mode och smink på bloggen, så kan det vara smart att ha ett lite mer moderiktigt utseende på bloggen.

Skriver du om fotboll? Då kan det vara smart att använda dig utav lite bilder från exempelvis fotbollsmatcher.

Är du osäker på hur bra din blogg egentligen ser ut? Fråga en kompis eller en släkting om lite råd. Ibland kan skaparen av ett verk bli allt för enögd och stirra sig blind på sitt eget konstverk. Detsamma gäller även val utav bloggtema.

5. Var Trevlig Mot Dina Besökare

Varje besökare som lämnar en kommentar har gjort ett val att integrera med dig och din blogg. En människa har alltså valt att spendera lite utav hens dyra tid på dig. Det minsta du kan göra då är att ge feedback på den kommentaren. Att prata och vara öppen med sin besökarkrets är en viktig del av att bygga en stor och stark blogg.

6. Erbjud Dina Besökare Något Av Värde

Unika och annorlunda inlägg får besökarna att vilja besöka din blogg oftare

Att stå ut från mängden i dagens Internet kan verka totalt omöjligt. Det är så otroligt många bloggar och hemsidor ute på nätet som dina besökare istället kan välja att besöka – så varför ska dom vara på just DIN blogg? Svaret är enkelt. Dom ska besöka din blogg för att du erbjuder dom ett värde som dom inte kan hitta någon annanstans.

Att hitta något unikt om det som just du är intresserad av och bloggar om är inte så svårt.

Var unik!

Försök tänk utanför boxen och ställ dig själv lite frågor, vad är trendigt just nu? Vilka frågor har du svar på som ingen annan vet? Har du något ticks som gör dig speciell? Alla småsaker som dessa bidrar tillsammans till en mer levande och unik blogg.

Jag vet att du har massa unika saker att skriva om, svårigheten kan bara vara att få bollen i rullning och börja skriva om det.

Se till att du använder dig av dessa bloggtips

Lämna ett svar

Stäng meny